2020 Regionstreff Sør-Øst. AVSLYT PGA CV19

2020 Regionstreff Sør-Øst. AVSLYT PGA CV19 11. SeptemberSep. 2020 18:00 - 13. SeptemberSep. 2020 15:30

På grunn av stort utbrudd av cv19 i område blir dette arrangementet avlyst. Regionstreffet blir arrangert senere i år på samme sted. Beklager situasjonen.

NFFNF ønsker medlemmer i Helseregionen Sør-Øst velkommen til Regionstreff  i Sarpsborg

Helgas tema er medisinsk, å leve med, smågrupper, memo og relasjonsbygging. Et spennende program med forelesere fra Frambu og OUS. For å se detaljert program så trykk på fanen over bildet merket program, eller som et ikon visst du leser dette på mobiltelefonen.

Seminaret arrangeres på Quality Hotel Sarpsborg, Bjørnstadveien 20, 1713 Sarpsborg.  Hotellet er også  et supert sted for barn og ungdom, her er det flust av muligheter for mange aktiviteter.

Egenandeler

Egenandeler (inkl. kurs, aktiviteter, opphold, mat og rimeligste reisekostnader) NFFNF bestiller flybilletter

  • Enkeltrom kr 1900 (1 person)
  • Dobbeltrom kr 3400 pr rom (pp kr 1700)
  • Familierom 2 voksne og max 2 barn inntil 12 år kr 3600,- for alle

Du kan søke lokalt fylkeslag om støtte til egenandelen.

Påmeldingsfrist 8.8.20

 

Importer til Google-kalender
  • Program
  • Forelesere
  • Påmeldinger
  • Værprognose
  • Kommentarer
Sep 11 18:00
Fredag
Sep 11 18:05
Registrering
Sep 11 18:30
Velkommen
velkomst, presentasjoner og gjennomgang av program
Sep 11 20:00
Middag
Sep 12 07:55
LØRDAG
Sep 12 08:00
Frokost
Sep 12 08:15
Registrering
Sep 12 09:00
God morgen
Sep 12 09:10
Brukerinnlegg
Sep 12 09:35
Gjennomgang av case ung med NF1
Bakgrunn:
Julie er 24 år og har NF1. Hun bor i en mindre by på østlandet. Hennes mor og bror har samme diagnose.Mor er uføretrygdet og bror er i full jobb som buss sjåfør
Julie bor hjemme, men hun ønsker å finne eget sted å bo. Hun vet ikke om hun har god nok økonomi til å kunne realisere dette.
Julie har få aktiviteter på fritiden. Tidligere hadde hun egen hest og var mye i stallen.
Hun har gjennomført videregående skole over 4 år, på linje for på helse og sosialfag. Hun gikk 2 år på skole og var lærling i 2 år. Hun har tatt fagbrev som helsearbeider
Julie jobber nå på sykehjem i full stilling i turnus. Hun opplever at det er for krevende arbeidsdager. Hun har ikke krefter til noe når hun kommer hjem fra jobb, ikke til husarbeid, hobbyer eller sosiale aktiviteter. Julie har møtt veggen og er nå 50% sykmeldt. Det har hun vært i 6 mnd.
Hun har ikke fortalt på arbeidsplassen at hun har NF1. Julie liker ikke å snakke om diagnosen sin og hvilke utfordringer hun har pga den.
Julie har begynt å tenke på om hun må over på uføretrygd, kanskje i 50%.
DEL 1: Helse
NF utfordringer: Julie er mye sliten. Hun har konsentrasjonsvansker og sover dårlig om natten. Hun har ofte hodepine og tar paracet mot det. Hun er noe plaget med fibromer og følges opp av spesialisthelsetjenesten i forbindelse med fibrom i nakkeregionen. Hun er til MR hvert 3.år.
Julie har vært hos fastlegen i forbindelse med sykemeldingen. Hun opplever at han kan lite om NF1, og at han ikke har tid til å høre på henne. Hun opplever at de ikke ser hele mennesket, og at de ikke ser de ulike symptomene i en sammenheng. Julie har hele tiden fått høre at dette er ting som andre også kan ha, så det er ikke spesielt for henne fordi hun hatt NF.
Julie har ikke vært hos tannlege siden hun var 18 år. Hun har vondt i en jeksel når hun tygger. Hun kvier seg for å gå til tannlegen fordi det er så dyrt
DEL 2: Å leve med
NF utfordringer: Julie opplever at hun har lite overskudd i hverdagen. Hun strever med å konsentrer seg på møter og får ikke alltid med seg alle beskjeder. Hun har ingen venner og lite sosial kontakt utover familien og det som skjer sporadisk i stallen. Også i dette miljøet synes hun det er vanskelig å knytte tettere bånd. Sosial kontakt forgår derfor mye via nettet.
I grunnskolen ble Julie møtt med lite forståelse for og hjelp til sine utfordringer. Hun har strevd med konsentrasjon og lese- og skrive vansker. Hun har en del dårlige erfaringer fra skoletiden.
Kapasitet:
Hvis tilrettelegging på arbeidsplassen ikke er nok, tenker Julie at hun kanskje må søke om delvis eller hel uførestønad. Erfaringer fra praksis i skoletiden og lærlingetid har vist at 100% stilling er for krevende for henne. Hun har ikke begynt utredning fra NAV ennå.

Hest som hobby:
Julie hadde tidligere egen hest siden 14 års alder. Mor har vært delaktig i denne hobbyen, men Julie har hatt hovedansvaret. Hun arbeidet i stallen og med hesten hver dag. Av og til var hun med på lokale dressurstevner og har hatt kontakt med handicap ridnings miljøet (FH). Dette er den eneste fysiske aktiviteten Julie har drevet med. Hun ønsker å ta opp igjen denne hobbyen, men ser det å ta hånd om egen hest blir for mye.

Julie er også interessert er data og spill, og bruker mye fritid på dette. Her har hun funnet er et fellesskap og andre med samme interesser som henne.

Framtiden, ønsker og planer:
Det som står fremst for Julie akkurat nå er å skaffe egen bolig, men hun strever med å få lån på grunn av manglende inntekt.

Videre ønsker hun å kunne ha en jobb relatert til fagbrev og interesse. Det vil si noe innenfor helse og omsorg. Hun drømmer om å kunne jobbe redusert stilling.

Hvis Julie blir 100% ufør ønsker hun å kunne drive mer med hest. Hun vil da i større grad undersøke om hun kan bidra noe til frivillig arbeid eller være til hjelp og nytte for andre. Dette både for å kunne bidra samt ha en sosial setting og personlig utvikling.
Sep 12 09:45
 Pause
Sep 12 10:00
Å leve med NF1, Julie 24 år
Panel, i videoopptak fra Frambu, diskuterer Julies case.
-tilrettelegging på arbeidsplassen
-fastlegen og tannhelse
-hva hvis en må søke uføretrygd?

Sosionom Lise Beate Hoxmark, spesialpedagog Livø Nyhus og sykepleier Kari Stenslie


https://vimeo.com/400593043/47947fbbbe
Sep 12 11:00
Gruppearbeid
Diskusjoner/kommentarer/erfaringsutveksling
Tema: Å leve med
Sep 12 12:00
Lunsj
Sep 12 13:00
Hvordan kan vi huske bedre? V Oddbjørn By
Fram til kl 16 med 45 min intervall 15 min pauser

Memo: Husk bedre!   Få tips og nyttige øvelser til å huske bedre. Både i hverdagen - men også presentasjoner, navn, språk, avtaler, kurs/eksamen og mye mer. Oddbjørn By er tidligere verdensrekordholder i hukommelse. Han er kjent fra Norske Talenter 2018, Puls, Schrödingers Katt, Newton med flere. Både den amerikanske mesteren, og verdensmesteren i hukommelse startet med Memo-boka, så Oddbjørn By er ikke bare god til å huske, han er god til å lære fra seg. Gled deg et artig kursforedrag, som gir nytte resten av livet.

https://www.youtube.com/watch?v=LgmfPLdNyas
Sep 12 20:00
Middag og sosialt samvær
Sep 13 08:00
SØNDAG
Sep 13 08:05
Frokost og utsjekking av rommene
Sep 13 09:00
Registrering
Sep 13 09:30
God morgen
Sep 13 09:35
Medisinsk NF1, v/Arvid Heiberg
Sep 13 10:35
Pause
Sep 13 10:50
Lan- ny ungdomsaktivitet v/Henning Brøgger Pedersen
Sep 13 11:15
Et tilbakeblikk fra årets Sommerleir
Sep 13 11:30
Gjennomgang av websiden
Sep 13 12:00
Oppsummering og planlegging av neste års Reg.treff
Oppsummering
-evalueringer
-reiseregninger
Sep 13 12:00
Lunsj og hjemreise

Weather data is currently not available for this location

Værmelding

I dag stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Vind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Luftfuktighet stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Værprognose

Dato

Vær

Temp

stec_replace_date

stec_replace_icon_div

stec_replace_min / stec_replace_max °stec_replace_temp_units

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Av Forecast.io